PRIVACY STATEMENT SHOOTS AND MORE B.V.

Het label babyshoots.nl is onderdeel van Shoots & More B.V. gevestigd aan de Orthenstraat 45 E, 5211 SV ‘s-Hertogenbosch, Nederland
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 58411011

Versie 22-5-2018. Klik hier om te downloaden.

Inleiding
Dit is de privacyverklaring van Shoots and More. In deze verklaring verschaft Shoots and More informatie over de persoonsgegevens die door Shoots and More worden verwerkt, de wijze waarop en de doeleinden waarvoor dat gebeurt. Shoots and More gaat zorgvuldig met jouw gegevens om en zorgt ervoor dat elke verwerking voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

Wanneer is deze privacyverklaring van toepassing?
Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die Shoots and More verzamelt en verwerkt van betrokkenen in het kader van de aangeboden diensten, nieuwsbrief, producten, het verstrekken van gegevens en toestemmingen via een app of webdiensten (waaronder social mediakoppelingen naar bijvoorbeeld Facebook en Twitter) en/of het bezoeken van onze website.

Op onze website kunnen links naar andere websites staan. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacybescherming van deze websites. We adviseren dan ook om altijd de privacy statement van de betreffende website te lezen.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens?
Shoots and More B.V., gevestigd aan Orthenstraat 45e, 5211 SV te ‘s-Hertogenbosch, Nederland is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens zoals beschreven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Shoots and More verwerkt persoonsgegevens over jou, doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder tref je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

A1 Voor- en achternaam
A2 Geslacht
A3 Adresgegevens
A4 Telefoonnummer
A5 E-mailadres
A6 Foto’s van jou, gemaakt in opdracht in onze studio
A7 IP-adres
A8 Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een formulier via onze website te verzenden, in correspondentie of telefonisch.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Shoots and More verwerkt geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou, tenzij Shoots and More B.V. daarvoor van te voren expliciet toestemming voor heeft gevraagd en ontvangen. Shoots and More verwerkt dus geen gegevens zoals ras, godsdienst of levensovertuiging, politieke of seksuele voorkeur, gegevens omtrent je gezondheid, kredietwaardigheid of strafrechtelijk verleden.

Gegevens van personen jonger dan 16 jaar
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Daarom vragen wij bezoekers jonger dan 16 jaar altijd om aan te geven of ze toestemming van ouders of voogd hebben. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker daadwerkelijk ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@shootsandmore.nl, dan zullen wij de betreffende gegevens verwijderen.

Waarom we gegevens nodig hebben
In eerste instantie gebruiken we jouw gegevens natuurlijk voor het afhandelen van de diensten of producten die je wenst af te nemen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere doeleinden waarvoor we jouw gegevens kunnen gebruiken.

Personaliseren van onze website
De informatie die we over jou verzamelen, kunnen we gebruiken om je op een persoonlijke manier met onze website te laten werken. Zo kunnen we je bijvoorbeeld content aanbieden waar je belangstelling voor hebt en kunnen we het navigeren op onze site eenvoudiger voor je maken.

Marketing
Net als de informatie die we indirect over jou hebben verzameld, kan de door jou aan Shoots and More verstrekte informatie door Shoots and More worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Voordat we dat echter doen, stellen we je in de gelegenheid om aan te geven of jouw informatie op deze manier mag worden gebruikt. Je kunt op elk gewenst moment kenbaar maken dat je geen marketingmateriaal meer van ons wenst te ontvangen. Volg daartoe de uitschrijvingsinstructies (“unsubscribe”) die zijn opgenomen in elke e-mail die je van ons ontvangt, geef het aan wanneer we je bellen, of neem rechtstreeks contact met ons op via mail (privacy@shootsandmore.nl) of via de chatfunctie op onze website.

Monitoring of opname van gesprekken, chats en andere contacten
Bij bepaalde internettransacties kan het nodig zijn dat je ons belt of dat wij jou bellen. Dergelijke transacties kunnen ook online chats met zich meebrengen. Shoots and More maakt voor deze online chats gebruik van Intercom (https://www.intercom.com/). Shoots and More kan dergelijke contacten monitoren en in bepaalde gevallen opnemen ten behoeve van het opleiden van personeel, het bewaken van de kwaliteit of het bijhouden van bewijs inzake een bepaalde transactie of een bepaald contact.

Voorts verwerkt Shoots and More jouw persoonsgegevens, voor de volgende doelen:

C1 Het afhandelen van jouw bestelling en/of betaling
C2 Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
C3 Je te kunnen bellen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
C4 Je te informeren over (wijzigingen van) onze diensten en producten
C5 Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
C6 Om producten bij je af te leveren
C7 Shoots and More analyseert jouw gedrag op de website om daarmee onze website te verbeteren en ons aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
C8 Shoots and More volgt jouw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op jouw behoefte.

Delen met anderen
Shoots and More verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken, indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Shoots and More blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

De bedrijven die toegang tot jouw gegevens hebben in verband met de uitvoering van de overeenkomst zijn:
Savvii – Persoonsgegevens die je achterlaat op onze website(s), draaien op servers van Savvii en kunnen hier worden opgeslagen.
Shootproof – Het online beschikbaar maken van jouw foto’s en galerieën. De foto’s worden niet openbaar gepubliceerd, maar slechts voor jou beschikbaar gemaakt.
Zoho – Shoots and More maakt voor het opslaan van reserveringen gebruik van het Zoho CRM systeem.
Google – Het verzamelen van statistieken met betrekking tot website bezoekers, het versturen van e-mails en gebruik van de agenda.
Intercom – Het voeren van online chatgesprekken via onze website(s) of via Facebook Messenger.
WeTransfer – Online verzenden van digitale bestanden.
Keendelivery – Offline verzenden van bestelde producten.
Probo – Offline verzenden van bestelde producten.

Cookies
Shoots and More gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van jouw computer, tablet of smartphone. Shoots and More gebruikt enerzijds cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt, kunnen bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden en helpen ons om de website goed te laten werken. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij jou al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Onze website en (marketing) e-mails maken gebruik van tracking cookies van Intercom, Zoho en/of Google Analytics, o.a. om bezoekersstatistieken bij te houden. Shoots and More gebruikt deze statistieken om de website en mailings continu te verbeteren en jou van relevante informatie te voorzien.

Shoots and More gebruikt Google Analytics om inzicht te krijgen in o.a. bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves op onze website. Dit betekent dat Google optreedt als verwerker bij de verwerking van persoonsgegevens door Shoots and More. Shoots and More heeft daarom een verwerkersovereenkomst met Google gesloten.

Informatie die met Google Analytics wordt verzameld, is zo veel mogelijk geanonimiseerd. Shoots and More krijgt bijvoorbeeld geen inzage in welke individuele bezoekers welke bezoeken aan onze website afleggen. Google zal nooit jouw volledige IP-adres verwerken, maar altijd het laatste octet van jouw IP-adres maskeren.

Google gebruikt de verzamelde gegevens niet voor eigen doeleinden. Shoots and More heeft daartoe namelijk geen toestemming aan Google gegeven. Shoots and More maakt ook geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Google kan jouw informatie slechts aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Lees voor meer informatie Google’s Privacy Policy.

Tracking cookies in onze marketing e-mails
Als je hebt aangegeven nieuwsbrieven of andere marketing e-mails van Shoots and More te willen ontvangen, zal het downloaden van afbeeldingen of het klikken op een link in deze e-mails ertoe leiden dat je persoonlijk wordt geïdentificeerd. Wij kunnen daardoor zien of je onze e-mail opent en vanuit de e-mail doorklikt naar onze website. Wil je dat niet, dan kun je je uitschrijven van onze mailings of jouw browser zo instellen dat deze geen cookies accepteert.

Social plug-in tracking cookies
Onze website gebruikt social plug-in trackingcookies zodat wij jou social sharing buttons kunnen tonen van bijvoorbeeld Instagram en Facebook.

Cookies accepteren of weigeren
Je kunt zelf bepalen of je cookies accepteert of weigert. De meeste webbrowsers accepteren automatisch cookies, maar je kunt de instellingen van jouw browser meestal zo aanpassen dat cookies worden geweigerd. Je dient dit voor elke browser en voor elke computer opnieuw in te stellen. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen.

Publicatie
Publicatie van persoonsgegevens door zoekmachines, zoals Google, worden door Shoots and More afgeschermd. Op die manier beschermen we jouw persoonsgegevens tegen openbaarmaking. Ook publiceert Shoots and More de door jou verstrekte persoonsgegevens niet openbaar op haar website. Wel kunnen jouw persoonsgegevens worden ingezien op jouw persoonlijke accountpagina na het verstrekken van de juiste inloggegevens.

Bewaartermijn
Shoots and More zal jouw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Onderdeel hiervan is het automatisch verwijderen van de gegevens van gebruikers die langer dan 1 jaar geen contact hebben gemaakt met (de diensten van) Shoots and More. Deze gegevens worden door Shoots and More automatisch verwijderd.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar privacy@shootsandmore.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van jouw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Hierbij vragen we je om in deze kopie jouw pasfoto en burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit ter bescherming van jouw privacy. Shoots and More zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek reageren. Daarnaast heb je altijd het recht om een klacht over onze gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Beveiliging
Shoots and More neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Hieronder valt onder meer het versleuteld verzenden van persoonsgegevens via de website (SSL). Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via privacy@shootsandmore.nl.

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 22 mei 2018. Indien Shoots and More een wijziging in haar privacyverklaring aanbrengt, brengen we je via elektronische wijze, bijvoorbeeld via onze website of per e-mail, op de hoogte. Indien wij jouw persoonsgegevens willen gaan gebruiken op een manier die afwijkt van de manier die gold op het moment dat de gegevens werden verzameld, stellen we je daarvan in kennis en krijg je de mogelijkheid om aan te geven of wij jouw persoonsgegevens al dan niet op die nieuwe manier mogen gebruiken.