Een newborn fotoshoot, waar moet je als ouder allemaal op letten?

Newborn fotografie
Newborns zijn zo teer, klein en puur. Dat beeld laat je maar al te graag vastleggen door een professionele fotograaf. Maar waar moet je allemaal aan denken? Hier een aantal tips…
Auteur:
Suzanne van de Ven | Fotograaf babyshoots.nl
1. Wacht niet te lang

Een newborn fotoshoot kun je het beste doen tussen dag 3 en 12 na de geboorte. Doe het ook weer niet te vroeg, na een heftige bevalling hebben baby’s nog wel eens last van vouwen en huidsmeer. Tijdens de eerste twee weken krult de baby zich nog mooi op wat heel mooi overkomt op de newborn foto’s.

2. Locatie newborn fotoshoot?

In een fotostudio heb je geweldig licht, maar thuis in je eigen vertrouwde omgeving is voor de baby het aller fijnste. Een fotograaf kan altijd verlichting (zonder flits, zie tip 3), achtergrondjes en props meenemen en een studio op locatie bouwen of gebruik maken van de bestaande elementen op bijvoorbeeld een babykamer.

3. Natuurlijk licht

Laat een fotograaf zoveel mogelijk met natuurlijk licht werken of verlichting gebruiken zonder flits. Dit is veel rustiger voor je baby en je foto’s worden veel zachter en warmer.

4. Gebruik ook je eigen props

Natuurlijk neemt een fotograaf props mee naar de newborn fotoshoot. maar gebruik ook gerust jouw eigen spulletjes. Eigen kleding, mutjes, knuffels, dekentjes, dat maakt de fotoshoot veel persoonlijkers.

5. Maak ook foto’s samen met het gezin

Naast de newborn foto’s laat gerust ook wat foto’s van jullie samen maken. De tijd vliegt voorbij, een mooie foto met papa, mama of broertjes en zusjes mag natuurlijk niet ontbreken.

Mocht je interesse hebben in een newborn fotoshoot, voor 39.- komen wij aan huis.
Bel of app mij gerust op 06 1111 1571

Groetjes,
Suzanne

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *