Een babyshoot bij je thuis, zo werkt het!

01 februari 2023

Het klinkt allemaal heel cliché, maar wat worden ze snel groot! Deze uitdrukking is echt waar. En we hebben het natuurlijk over baby’s!

Voor je het weet kan jouw baby omrollen, kruipen, zitten of misschien al wel staan. De tijd vliegt voorbij! En dan wil je natuurlijk geen spijt hebben dat je niet genoeg foto’s hebt gemaakt. 

Hoe fijn is het als de fotograaf bij je langskomt om deze mooie momenten vast te leggen. Onze fotografen fotograferen het hele gezin en jullie baby in een fijne, huiselijke sfeer. 

Een foto met de grote broer(tjes) en zus(jes) mag daarbij zeker niet ontbreken. Want hoe leuk is het om een foto te hebben van alle kinderen samen. Dat is natuurlijk een ideaal cadeau voor de opa’s en de oma’s.

Hoe oud moet mijn baby zijn voor de fotoshoot?

Een baby fotoshoot is leuk om te reserveren vanaf dat jouw baby een paar weken tot ongeveer 1 jaar oud is. Iedere mijlpaal is het vastleggen waard. In de newborn fase is je baby nog erg klein en veel aan het slapen. Met 3 maanden kunnen ze meestal al lachen op de foto! Met 4 tot 6 maanden begint jouw baby al met omrollen en voor je het weet kruipt jouw baby de kamer rond.

Wanneer dus de perfecte tijd is om een fotoshoot te boeken hangt van jouw wensen af. Wil je dat jouw kindje al lacht of zit op de foto, dan kun je beter nog even wachten. Maar wil je graag laten vastleggen hoe klein jouw baby was, wacht dan niet te lang!

 

Wat kan je verwachten tijdens een baby fotoshoot? 

De fotograaf neemt de tijd om alle wensen voor jullie vast te leggen. Zo is er bijvoorbeeld ruimte om met het hele gezin op de foto te gaan, de baby alleen of eventueel met broertjes en zusjes. 

Er wordt vaak gefotografeerd in de woonkamer, maar het kan ook in de slaapkamer of in de babykamer. Meestal maken wij gebruik van natuurlijk licht. Zorg dus dat je gordijnen en lamellen open kunnen. De fotograaf zoekt vaak de kamer met het meeste licht.

Hoe bereid ik mijn huis voor op de komst van de fotograaf?

Jij hoeft nergens met je baby naartoe! Geen gesleur met kinderwagens, luiers en of je wel genoeg voeding bij hebt. De fotograaf komt bij je thuis, waar je alles binnen handbereik hebt. Een ongedwongen en ontspannen sfeer in jullie eigen omgeving. 

Je hoeft heus niet heel je huis op te ruimen voordat de fotograaf komt. Maar om te voorkomen dat je tijdens de fotoshoot nog van alles weg moet halen kun je met de volgende dingen rekening houden.
Zoals hierboven beschreven zoekt de fotograaf naar de kamer met het meeste licht. Vaak is dit de woonkamer. Zorg dat je geen lege kopjes / glazen op tafels hebt staan, dat schilderijen en fotolijsten recht hangen en dat kleedjes en kussens van de bank worden gehaald.

Zo kun je ook alvast persoonlijke spulletjes klaar leggen. Denk aan een knuffeltje of geboorte kaartje. 

 

Wat als mijn baby onrustig is?

Maak je geen zorgen! Onze fotografen hebben ervaring met het fotograferen van baby’s. Zo weten we dat een baby zich niet laat leiden. Wij nemen vooral de tijd en letten goed op de wensen van de baby.